



INSTITUTE OF ADVANCED NURSING STUDIES

Series of Simulation Training Program for Newly Qualified Registered Nurses <u>Undergoing the Preceptorship Program – Batch A (2022/23)</u>

The Nursing Council of Hong Kong has approved the Hospital Authority as a provider of Continuing Nursing Education (CNE) since 2005

Program Information

In accordance to the approved COC(N) paper 08/2002 – revised version as endorsed by COC(N) on 2 Dec 2010, training program on handling of medical emergencies supported by Simulation Training should be one of the *mandatory* in-service training programs in Preceptorship Program for Registered Nurse Graduates.

Aim

This is a program designed for newly qualified Registered Nurses undergoing the Preceptorship Program to consolidate their clinical skills through simulation training

Intended Learning Outcomes

- To equip nurses in mastery of essential core competence in patient assessment and management
- To enhance proficiency of nurses to provide safe practice during medical emergency

Design

Scenario-based simulation training workshop

Schedule of Scenario-Based Simulation Training Workshop (Identical Workshops)

Class	Date	Time	
A1	26/5/2022	0900 - 1715	
A2	27/5/2022 0900 - 1715		
A3	31/5/2022	0900 - 1715	
A4	1/6/2022	0900 - 1715	
A5	A5 21/6/2022 0900 - 1715		
A6	5 22/6/2022 0900 - 1715		
A7	23/6/2022 0900 - 1715		
A8	24/6/2022 0900 - 1715		
A9	27/6/2022 0900 - 1715		
A10	28/6/2022 0900 - 1715		
A11	29/6/2022 0900 - 1715		

Venue (Skill-training Workshop)

A&E Training Centre Simulation Suite, LG/F Tang Shiu Kin Hospital Community Ambulatory Care Centre, 282 Queen's East Road, Wan Chai

Program Content

- Patient assessment and management
- Skills to provide safe practice during medical emergency
- Risk management
- Infection control measures

Capacity

25 participants / workshop

Target Participant

- 1. Newly qualified Registered Nurses undergoing the preceptorship program (i.e. with less than $\underline{2}$ years post-registration working experience)
- 2. Pre-RN TUNS (Temporary Undergraduate Nursing Students) who are recruited to be registered nurses under HA hospitals

Special notes to participants on the day of workshop

Participants are recommended to dress in casual wear and trousers.

Successfully enrolled participants are advised to be <u>punctual</u> in order to complete the full program.

Program Committee

Program Committee, Institute of Advanced Nursing Studies (IANS)

Program Facilitators

Experienced facilitators from AETC

Ms. MAN Man Yi, WM (A&E)/ Centre Manager (AETC), RTSKH

Ms. Y L CHONG, APN (A&E), RTSKH

Mr. KC LAU, APN (A&E), RTSKH

Mr. S T CHUI, RN (A&E), RTSKH

Program Director

Ms. Ada CHUNG, Manager (N), Institute of Advanced Nursing Studies, HAHO Tel.

Tel. 2300 7719

Course Director

Mr. C P LEUNG , DOM (A&E, SOPD), RTSKH

Rundown

Time	Duration	Content
08:45 - 09:00	15 mins	Registration
09:00 - 09:20	20 mins	Course Introduction & Familiarization
09:20 - 10:20	60 mins	Scenario-based Simulation Training
10:20 - 11:20	60 mins	Scenario-based Simulation Training
11:20 - 12:05	45 mins	Introduction to Team Dynamics
12:05 - 13:05	60 mins	Lunch
13:05 - 13:15	10 mins	Introduction to Skill Practice
13:15 - 13:45	30 mins	Skill Stations on Common Nursing Practice
13:45 - 14:15	30 mins	Skill Stations on Common Nursing Practice
14:15 - 14:45	30 mins	Skill Stations on Common Nursing Practice
14:45 - 15:45	60 mins	Scenario-based Simulation Training
15:45 - 16:45	60 mins	Scenario-based Simulation Training
16:45 - 17:15	30 mins	Patient Assessment
		Case Sharing: Increased Risk Awareness
		Importance of Communication
		Discussion, Summary & Evaluation

Language Medium

English and Cantonese

Award

An e- Certificate of Attendance will be awarded to those who have completed all parts of the program.

CNE points

This program is equivalent to 7 CNE points.

Learning hour: 7 hours