



INSTITUTE OF ADVANCED NURSING STUDIES

Series of Simulation Training Program for Newly Qualified Registered Nurses Undergoing the Preceptorship Program – Batch C27-46 (2024/25)

The Nursing Council of Hong Kong has approved the Hospital Authority as a provider of Continuing Nursing Education (CNE) since 2005

Program Information

In accordance to the approved COC(N) paper 08/2002 – revised version as endorsed by COC(N) on 2 Dec 2010, training program on handling of medical emergencies supported by Simulation Training should be one of the <u>mandatory</u> in-service training programs in Preceptorship Program for Registered Nurse Graduates.

<u>Aim</u>

This is a program designed for newly qualified Registered Nurses undergoing the Preceptorship Program to consolidate their clinical skills through simulation training

Intended Learning Outcomes

- To equip nurses in mastery of essential core competence in patient assessment and management
- To enhance proficiency of nurses to provide safe practice during medical emergency

Program Design

Scenario-based simulation training workshop

Schedule of Scenario-Based Simulation Training Worl	(shon (20 Identical Workshons)
Schedule of Scenario Based Simulation Haming Wor	

Class	Date	Time
C27	15/10/2024	0900-1230
C28	15/10/2024	1345-1715
C29	16/10/2024	0900-1230
C30	16/10/2024	1345-1715
C31	18/10/2024	0900-1230
C32	18/10/2024	1345-1715
C33	21/10/2024	0900-1230
C34	21/10/2024	1345-1715
C35	22/10/2024	0900-1230
C36	22/10/2024	1345-1715
C37	24/10/2024	0900-1230
C38	24/10/2024	1345-1715
C39	25/10/2024	0900-1230
C40	25/10/2024	1345-1715

Version 202407081

Class	Date	Time
C41	28/10/2024	0900-1230
C42	28/10/2024	1345-1715
C43	29/10/2024	0900-1230
C44	29/10/2024	1345-1715
C45	31/10/2024	0900-1230
C46	31/10/2024	1345-1715

Program Content

- Patient assessment and management
- Skills to provide safe practice during medical emergency
- Risk management
- Infection control measures

Target Participant

- 1. Newly qualified Registered Nurses undergoing the preceptorship program (i.e. with less than <u>2</u> years post-registration working experience)
- 2. Pre-RN TUNS (Temporary Undergraduate Nursing Students) who are recruited to be registered nurses under HA hospitals

Capacity

25 participants / workshop

Venue (Skill-training Workshop)

A&E Training Centre Simulation Suite, LG/F Tang Shiu Kin Hospital Community Ambulatory Care Centre, 282 Queen's East Road, Wan Chai

Special notes to participants on the day of workshop

Participants are recommended to dress in casual wear and trousers. Successfully enrolled participants are advised to be <u>punctual</u> in order to complete the full program.

Pre-requisite

Participants should finish the following e-learning courses from eLC platform as a requirement for enrollment. (The e-learning courses is equivalent to 6 CNE points.)

Link: https://elc.home/e-course-info-page/F794400001001

Chapter	Торіс	Rank	Speaker	Duration
1	Shock	APN (A&E)	Ms. K L CHEUNG	60 mins
2	Respiratory Assessment	APN (A&E)	Ms. Y L CHONG	30 mins
3	Tracheostomy Care	APN (A&E)	Ms. K L CHEUNG	60 mins
4-7	Concentrated Electrolytes & Electrolytes Imbalance	APN (A&E)	Mr. K C LAU	60 mins
8	Ventilator	APN (A&E)	Mr. K C LAU	60 mins
9	Transportation	APN (A&E)	Ms. K L CHEUNG	60 mins
10	Physical Restraint	RN (A&E)	Mr. S T CHUI	30 mins

Language Medium

English and Cantonese

<u>Award</u>

An e-Certificate of Attendance will be awarded to those who have completed <u>all</u> parts of the program.

CNE points

This program is equivalent to 3.5 CNE points Hours of Simulation Training Workshop: 3.5 hours

Program Committee

Ms. Selina NG, Dep Head of IANS, HAHO Mr. Rita LAM, Manager(N), HAHO Ms. C H CHING, DOM (A&E, SOPD), RTSKH Mr. C C CHAN, WM(A&E), RTSKH / Centre Manager(AETC) Ms. Y L CHONG, APN (A&E), RTSKH Mr. K C LAU, APN (A&E), RTSKH Ms. K L CHEUNG, APN(A&E), RTSKH Mr. S T CHUI, RN (A&E), RTSKH

Program Facilitators

Mr. C C CHAN, WM(A&E), RTSKH / Centre Manager(AETC) Ms. Y L CHONG, APN (A&E), RTSKH Mr. K C LAU, APN (A&E), RTSKH Ms. Cheung Ka Ling, APN(A&E), RTSKH Mr. S T CHUI, RN (A&E), RTSKH Experienced facilitators from AETC

Program Director

Ms Rita LAM, Manager (N), Institute of Advanced Nursing Studies, HAHO Tel. 23007076

Co- Program Director

Ms Ching-ha CHING, DOM(A&E, SOPD)

<u>Rundown</u>

AM Class (Time: 0900 – 1230)			
Time	Duration	Content	
08:45 - 09:00	15 mins	Registration	
09:00 - 09:15	15 mins	Introduction & Familiarization	
09:15 - 10:15	60 mins	Scenario- based Simulation Training	
10:15 - 11:15	60 mins	Scenario- based Simulation Training	
11:15 – 12:15	60 mins	Scenario- based Simulation Training	
12:15 – 12:30	15 mins	Discussion, Summary and Program Evaluation	
	PM Class (Time: 1345 – 1715)		
Time	Duration	Content	
13:30 - 13:45	15 mins	Registration	
13:45 - 14:00	15 mins	Introduction & Familiarization	
14:00 - 15:00	60 mins	Scenario- based Simulation Training	
15:00 - 16:00	60 mins	Scenario- based Simulation Training	
16:00 - 17:00	60 mins	Scenario- based Simulation Training	

Tel. 22911831